Aanmelden

Bij een vermoeden van dyslexie kunt u uw kind samen met de school aanmelden voor onderzoek. Gemeenten willen ook dat uw kind bij hen worden aangemeld. Zij vergoeden immers de zorg. 

De werkwijze verschilt per gemeente. Er zijn: 

  • gemeenten waar ouders eerst bij de gemeente moeten aanmelden
  • gemeenten waar wij als zorgaanbieder kunnen aanmelden

Gemeenten waar ouders eerst bij de gemeente aanmelden

De volgende gemeenten gaan na of de aanmelding aan de eisen voldoet (leeftijd, woonplaats, ondersteuning van de aanmelding door school). 

U ontvangt van de gemeente een bericht als de zorg ingezet mag worden. Wij ontvangen dan de opdracht om deze zorg te leveren.
Nadat wij de opdracht van de gemeente hebben ontvangen, gaan wij na of het dossier compleet is. 

Gemeenten waar de zorgaanbieder kan aanmelden

Bij de overige gemeenten regelen wij uw aanvraag bij de gemeente. Als u uw kind bij ons aanmeldt, vullen wij het dossier met de benodigde documenten. Wanneer het dossier compleet is, volgt een inhoudelijke beoordeling (op basis van de criteria). Wanneer het dossier is goedgekeurd, plannen wij met u het onderzoek. Bij afkeuring ontvangt u bericht met de reden van afkeuring. 
Als na onderzoek blijkt dat behandeling nodig is, melden wij de startdatum van de behandeling bij de gemeente. 

Deze werkwijze geldt voor:

  • Velsen, Beverwijk, Heemskerk
  • Alkmaar, Heiloo, Castricum, Heerhugowaard, Bergen, Langedijk, Uitgeest
  • Den Helder
  • Texel
  • Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Medemblik
  • Koggenland, Wormerland, Landsmeer, Oostzaan, Zaanstad
  • Beemster, Edam-Volendam, Purmerend, Waterland (u meldt uw kind in samenwerking met de school aan bij de poortwachter van samenwerkingsverband Waterland)

Let op! Wij hebben géén contract met Incluzio Hollands Kroon. U kunt uw kind voor dyslexiezorg aanmelden bij een andere zorgaanbieder.

Hoe werkt het aanmelden van uw kind bij ons als zorgaanbieder?

Meld u aan via de button hieronder. U krijgt toegang tot Mijn OBD portaal. In Mijn OBD portaal meldt u uw kind aan. Daarna vult u een vragenlijst in. Deze lijst stuurt u in via Mijn OBD portaal.
De school levert een volledig ingevuld leerlingdossier aan. Wanneer wij alle informatie hebben ontvangen, beoordelen we de aanvraag. Als uw kind in aanmerking komt voor onderzoek, maken wij een afspraak met u. Wanneer uw kind niet in aanmerking komt, ontvangt u hierover bericht.Heeft u vragen? Neem contact op via 0229 25 93 83 of mail naar onldyslexie@obdnoordwest.nl.